litografier

Snarvei til kunstnerne:
kunstsamleren
     
Elling Reitan sign.
Elling Reitan

ELLING REITAN
En av Norges mest kjente malere og grafikere og kjent på folkemunne som "maleren med de fine fargene". Elling Reitan er en av vår tids mest kritikerroste og ettertraktede kunstnere. I Kapital (nr. 7/2000) beskrives Elling Reitan som ”en rasende flink maler” og det hevdes at prisen på Reitans bilder ha økt med mellom 20 og 25 % hvert år de siste fem årene.

Læremestre
Odd Nerdrum var Elling Reitan første læremester, noe som kommer tydelig frem i hans første arbeider. Sommerfuglformen som ofte går igjen i hans bilder, gir han kunstnervennen Jens Johannessen æren for.

Strekparet
Det karakterisktiske paret dukket for første gang opp i 1987, mest for å understreke dybde og perspektiv, men utviklet seg etter hvert til å bli kunstnerens spesielle ”varemerke”. Nå har strekparet en like selvfølgelig plass i kunstnerens bilder som hans signatur.

PREMIERE
Elling Reitan med krystallfat i bøhmisk krystall.
Kunstsamleren har æren å presentere de 2 første fat av totalt 6 fat i ”Suiten over Tilværelsens blå letthet”. Ideen er basert på Milan Kundras kjente bok ”Tilværelsens uutholdelige letthet”.

Suite over ”Tilværelsens blå letthet”

”Evighetens blå dans”
Diameter: ca 37 cm, vekt ca. 2,5 kilo. Opplag 399.

”Tilværelsens blå letthet”
Diameter: ca. 35 cm, vekt ca 2,5 kilo. Opplag 399.

Hvert fat er et unikt, signert og nummerert kunstverk
Det er når fatene holdes opp mot lyset, at fargespillet og detaljene i glasskunsten virkelig kommer til syne. Hvert fat har sine spesielle særtrekk, skapt av glasskunstneren som munnblåser det varme glasset og legger inn fargene etter Elling Reitans anvisninger. Reitans glassfat ble til i nært samarbeid med noen av Europas fremste glasskunstnere, fra Bøhmen i Tsjekkia hvor de har rike tradisjoner helt siden tidlig middelalder.

Fatene leveres i en solid og elegant gaveeske som inneholder en diskret støttefot. Hvert fat har et sertifikat fra kunstneren.

Priser:
”Evighetens blå dans” kr. 4400,-*
”Tilværelsens blå letthet” kr. 4400,-*
Begge fatene i samme bestilling: kr. 8250,-*

* I tillegg kommer 5% BKHavgift for kunstverk over kr. 2000,- og et porto og forsikringsgebyr på kr. 100,-.

CV
Født i Trondheim i 1949.

Utdannelse:
Elev av Odd Nerdrum i årene 1982-87. Studerte grafikk under Bjørn Sverdbo. I tillegg til malerutdannelsen har han studert litteraturhistorie og filosofi ved Universitet i Oslo og i Trondheim.

Teknikk – Silketrykk.
Se avsnitt om silketrykk under teknikker.

Separat- og kollektivutstillinger:
Han har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og har vært festspillutstiller i Elverum i 1997. Nobels Fredspris-kunstner i 2000. Han har hatt en rekke utstillinger i USA og har kontrakt med 2 store New York-gallerier. Ellers utstillinger i Tyskland, Sveits og Canada.

Innkjøpt:
Sør-Trøndelag Fylke, Agdenes kommune, Norsk Kulturråd, Oslo kommune, Hærens Forsyningskommando, Forsvarets Tele- og Datatjeneste, Hydro Texaco, Posten Norge, Oslo Flyhavn, Den norske lægeforening, Cap Gemini, Statoil. Privatsamlinger i Tyskland, Belgia, USA og Sveits.

Diverse:
En av de senere utstillinger i Norge ble dekket av 9 av de største norske avisene, samt Kapital, NRK og TV2.

Bok: "Elling Reitan, Mystisk Filosofisk Symbolistisk".

 

Kontakt Kunstsamleren: Tlf 91 55 20 78 Mail: kunst@kunstsamleren.no

Reitan kunst: Evighetens blå dans
"Evighetens blå dans"
Pris : kr. 4400,- *.

Reitan kunst: Tilværelsens blå letthet
"Tilværelsens blå letthet"
Pris: kr. 4400,- *.


Bestill kunstverk


Bestill kunstkatalog